Låna 5500 kronor

I tabellen nedan visas snabblån på 5500 kronor med de billigaste lånen längst upp.
Banklånen.se hjälper dig att jämföra räntor och villkor när du lånar 5500 kr. Du kan även låna 5500 kr med betalningsanmärkning, låna 5500 kr utan UC eller låna utan inkomst.

Bästa lånet juli 2024

Just nu är det billigaste lånet på 5500 kr från Vivus. De erbjuder nya kunder räntefria lån där du endast betalar tillbaka 5500 kr!
  • Jämför de bästa snabblånen i Sverige.
  • Testade samt godkända av Finansinspektionen.
  • Enkla och säkra lån.

Jämför alla lån

Utlånare Lånekostnad Lån utan UC Betalningsanmärkning Räntor Löptid
Låna 5500 kr från Vivus 0 kr - Räntefritt lån1
0% –0% 30 dagar
Låna 5500 kr från Ferratum 0 kr - Räntefritt lån1
0% –0% 30 dagar
Låna 5500 kr från Onea 550 kr (10%)0% –0% 30 dagar
Låna 5500 kr från EverydayPlus 825 kr (15%)0% –0% 30 dagar
Låna 5500 kr från Meddelandelån 950 kr (17.27%)0% –0% 30 dagar

1 Vivus erbjuder räntefria och avgiftsfria lån till nya kunder. Detta gör de för att just du ska testa deras lån och de hoppas att du kommer bli nöjd och fortsätter låna pengar av dem. Du måste fortfarande uppfylla deras krav på kreditvärdighet. Ansök direkt om lån på 5500 hos Vivus.

Exempel: Om du lånar 5500 av Vivus och räntan är 0% tillkommer inga extra avgifter på lånet på 5500 kronor och du behöver bara betala tillbaka 5500 kr. Detta är alltså ett helt avgiftsfritt lån om du betalar tillbaka det inom 30 dagar.

Ny uträkning av lånekostnad

Uppläggningstid:

Snabblån 5500 kr

För att få den lägsta räntan är det viktigt att du jämför snabblån på 5500 kronor från alla långivare här på Banklånen.se. När du hittat det bästa lånet trycker du på ansök och fyller i dina uppgifter. Om du har samma bank som långivaren av snabblånet så kan lånet betalas ut till dig omedelbart förutsatt att du uppfyller kraven på inkomst, betalningsanmärkningar m.m som ställs. Det går att låna pengar snabbt och du får besked omedelbart om lånet beviljas.

Låna 5500 kr med betalningsanmärkning

Vissa lånebolag erbjuder lån med betalningsanmärkning. Du behöver oftast en inkomst så att du kan betala tillbaka lånet om du lånar 5500 kr utan säkerhet med betalningsanmärkning. Ibland kan man dragit på sig en betalningsanmärkning som ligger kvar trots att ekonomin är sund i övrigt. Vissa långivare erbjuder dig med betalningsanmärkning en ny chans. Tyvärr är räntorna ibland högre vid lån med anmärkning.

Snabblån 5500 kr utan UC

Vissa snabblåneföretag erbjuder lån utan kreditupplysning. Lån utan UC innebär vanligtvis att ett annat kreditupplysningsföretag än UC, UpplysningCentralen, används. Nackdelen med UC är att du får lägre kreditrating om du kollats många gånger genom dem. Dessutom ser den som tar kreditupplysningen på dig att flera andra gjort det. Får att få ett lån skall du alltid ha möjlighet att betala tillbaka lånet.

Vilken återbetalningstid är rimlig?

Funderar du på hur snabbt du ska betala tillbaka ditt lån? I allmänhet kan man säga att ju större lån desto längre tid kan du ha det. Detta eftersom större lån ofta har bättre ränta. Däremot när du lånar mindre belopp så som 5500 kr så är de bästa räntorna ofta på 1 år. Men detta varierar. Det billigaste för dig är alltid att betala tillbaka lånet så snabbt som möjligt. Kika längst upp i listan för de billigaste lånen. Ibland kan det också vara värt att kontakta din vanliga bank och fråga vad ett mindre privatlån skulle kosta.

Låna med BankID

3 av långivarna av 5500 kronor som visas på denna sida erbjuder lån med BankID vilket medför snabbt godkännande och snabb utbetalning. Nämligen: Vivus, Ferratum och Meddelandelån.

Låna 5500 kr utan inkomst

4 av långivarna erbjuder lån på 5500 kronor utan krav på inkomst. Om du saknar deklarerad inkomst bör du välja ett lån av Vivus, Onea, EverydayPlus eller Meddelandelån.

Låna 5500 kr från 18 år

2 av långivarna erbjuder lån för 18-åringar på 5500 kr. Om du är 18 år och vill låna finns det färre alternativ att välja mellan. Följande erbjuder lån från 18 år och äldre: Vivus och EverydayPlus.

Uppskjuten återbetalning av snabblån på 5500 kr

Om du inte betalar tillbaka ditt lån på 5500 kr inom överenskommen tid så skall du alltid höra av dig till långivaren och förlänga lånet om det går. Annars kommer du debiteras en extra ränta utöver den ursprungliga och du kommer krävas på beloppet.
Om du inte betalar tillbaka pengarna kommer du sedan att få ytterligare lagstadgad påminnelseavgift på 60 kr. Dröjsmålsräntan varierar mellan de olika lånebolagen och du hittar räntan på respektive företags hemsida. Om du trots påminnelsen inte kan betala tillbaka ditt lån på 5500 kr skickas ärendet vidare till ett inkassobolag vilka debiterar en så kallad inkassoavgift vilken ligger på 180 kronor. Nästa steg efter det är Kronofogden som kostar 640 kronor extra och ytterligare 600 kronor varje år skulden finns kvar hos dem. Du kommer då fel en betalningsanmärkning vilket gör att du kan få svårt att få lägenheter, abonnemang eller ytterligare lån.

Hur vanligt är det att låna 5500 kronor direkt?

Det är mycket vanligt att låna mindre belopp av sina vänner och familj men ibland kan det kännas bättre och enklare att låna av någon oberoende. Det kan kännas jobbigt att bli tvungen att be anhöriga om hjälp och då är det smidigare att ta ett snabblån på nätet. Ofta får du besked direkt om du får lånet och lånet skall vanligtvis betalas tillbaka mellan 14 till 90 dagar. Vissa bolag erbjuder dessutom kostnadsfria lån för nya kunder. Om du vill låna 5500 kr snabbt så rekommenderar vi lånen på denna sida.

Ansök om det billigaste lånet

Det kanske känns självklart att du skall ansöka om det billigaste lånet på 5500 kronor men alla gör inte det. Därför är det bra att du använder prisjämförelsen på lån här på Banklånen.se för att välja det bästa lånet för dig. Tänk på att det ofta blir billigare att låna summan på 1 år jämfört med 30 dagar. Om du inte vet att du kan betala tillbaka inom 30 dagar bör du definitivt välja lånen med längre löptider. Det billigaste lånet kan även vara att ta ett större lån för att betala tillbaka andra lån. Det kallas att samla lånen och ett sådant lån kallas samlingslån.

Alla långivare är registrerade hos Finansinspektionen.