Sparlån

Sparlån är ett privatägt företag som bedriver s.k. Peer-to-Peer-Lending (P2P) verksamhet. Affärsidén består i att förmedla krediter mellan Låntagare och Långivare på den svenska och europeiska kreditmarknaden. Genom att utnyttja beprövade verktyg för kreditgivning i kombination med modern teknik erbjuder Sparlån attraktiva låneprodukter till Låntagare och attraktiva utlåningsmöjligheter för Långivare. Låntagarna är konsumenter som behöver låna pengar men som inte har annan säkerhet att ställa för krediten annat än sin personliga återbetalningsförmåga. Långivarna är privatpersoner, företag och institutioner som vill låna ut pengar som en investering. Sparlån är ett Betalningsinstitut med tillstånd ifrån Finansinspektionen att hantera betalningar och förmedla krediter. Sparlån är det första företaget som bedriver P2P-lending som erhållit tillstånd för detta. Vill du ha mer information om Betalningsinstitut och vad som konstituerar ett sådant, besök www.finansinspektionen.se/betaltjanster.

Sparlån tillåter låntagare som är 20 år eller äldre.

Varför låna av Sparlån

Här följer i punktform några av anledningarna till att låna hos Sparlån:

Snabbfakta lån Sparlån

Belopp: Hos Sparlån kan du låna mellan 10000 kr och 250000 kronor.
Åldersgräns: Hos Sparlån behöver du vara 20 år för att låna pengar.
Betalningsanmärkning: Hos Sparlån kan du inte låna med en betalningsanmärkning.
Kreditupplysning av UC: Sparlån använder UC (UpplysningsCentralen) för kreditupplysning.
E-legitimation: Sparlån använder inte E-legitimation för identifikation.

Låntagares betyg för Sparlån

Betyg: 2.3/5 (38 röster)

Låna pengar av Sparlån

Utlånare Summa Kostnad Nominell ränta Effektiv ränta Löptid

Om Sparlån

Hur snabbt är det att låna pengar hos Sparlån?

Om din låneansökan inkommer inom öppettiderna och blir godkänd så får du pengarna överförda så snart som möjligt. Vanligtvis betalas ansökningar inkomna vardagar innan 13.30 samma dag hos Sparlån och efter den tiden nästkommande bankdag. På helgen eller efter 13.30 på fredagar kommer pengarna nästa måndag eller bankdag.

Vad krävs för att låna pengar av Sparlån?

Kan jag betala tillbaka mitt lån i förtid?

Ja, du kan alltid lösa ditt lån i förtid när du vill vilket du har rätt till enligt konsumentkreditlagen. Kontakta Sparlån och be dem skicka betalningsuppgifter för att lösa lånet. Att ta ett lån med längre löptid, (1 år eller mer), är nästan alltid billigare än smslånen på 30 dagar. Banklånen.se rekommenderar alltid lån med längre löptider som du sedan betalar tillbaka när du vill inom ett år.

På denna sida hittar du bra information att läsa när du vill låna pengar av Sparlån så som: De billigaste lånen från Sparlån, betyg Sparlån och villkor för lån från Sparlån. Vi jämför lån från Sparlån mellan 10000 och 250000 kronor.